Antroblogi

AntroBlogi on laajalle yleisölle suunnattu verkkojulkaisu, joka kommentoi suomalaisille läheisiä aiheita antropologisesta näkökulmasta. Tavoitteena on tarjota antropologisen tietotaidon hedelmiä laajemman yleisön iloksi ja parantaa tieteenalan näkyvyyttä. Sivusto esittelee antropologiaa oppiaineena ja osaamisalana, ja jakaa tietoa sen hyödyistä työelämässä. 

AntroBlogia kirjoittavat antropologit nojaavat oman alansa tutkimustietoon ja erikoisosaamiseen. Asioista puhutaan akateemisesta taustasta huolimatta helppolukuisesti ja ajatuksia herättävästi.

AntroBlogi on voittoa tavoittelematon, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Se ei maksa julkaisupalkkioita ja toimii open access –periaatteella. Toimituskunta koostuu kokeneista antropologeista ja alan opiskelijoista, joita motivoi tieteenalan tunnettavuuden lisääminen ja sen hyödyntäminen yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen. AntroBlogin toimintaa rahoittaa vuosina 2017 – 2018 Koneen Säätiö.

Kaikki AntroBlogissa julkaistavat artikkelit ilmestyvät myös kuunneltavina podcasteina. Radio Antroa pääset kuuntelemaan tästä.